آموزش تولید محتوا

آموزش تولید محتوا
آموزش تولید محتوا هدف و موضوع اصلی این مقاله است ولی شاید اگر یک چرخ در این مقاله ی آموزش تولید محتوا بزنید کمی گیج بشید ” ازتون میخوام خواهشا وقت بزارید ” . قبل از هر چیز باید بگویم که تولید محتوای حرفهای یعنی چه. الان که در حال خواندن این مقاله هستید، مطمئناً از طریق گوگل یا یکی از لینکهای داخلی یا خارجی وارد مدرسۀ محتوا شدهاید. پس صددرصد به آموزش تولید محتوای حرفهای نیاز دارید. همین حس نیاز باعث شد تا منِ تولید کنندۀ محتوا این مقاله را برای شما نگارش کنم. این مقاله، یک محتوای متنی به شمار میرود.
این محتوای متنی شامل تیتر، عنوان، لینک داخلی، لینک خارجی، عکس ، ویدئو و کلی مثال میشود. همۀ این عناصر به شما کمک میکنند تا درک بهتری از خواندن این مقاله داشته باشید و با خود بگویید: «عجب مقالۀ کامل و جامعی بود!» از آن مهمتر، این مقاله بتواند در زمینۀ تولید محتوای حرفهای دست شما را بگیرد.
نکته مهم ” محتوای کامل و جامع ”
پس در قدم اول باید بگویم که تولید محتوای حرفهای برابر است با تولید محتوای کامل و جامع، چرا؟
چون محتوا شکلی از پیام است. پیامی که به مخاطب کمک میکند تا در مورد یک موضوع اطلاعات کافی داشته باشد.
اشکال یا فرمت های محتوا
حالا که درک خوبی از محتوای حرفهای پیدا کردیم، بریم سراغ شکلها یا فرمتهای مختلفِ محتوا:
- • محتوای متنی
- • محتوای ویدئویی
- • محتوای تصویری(عکس)
- • محتوای صوتی
این موارد اَشکال اصلی محتوا هستند که در ادامه برای هر کدام از آنها یک مثال میزنم. جالب اینجاست که میتوان این عناصر اصلی محتوا را با هم ترکیب کرد. ترکیب عناصر، محتوای حرفهایتر و خاصتری را رقم میزند.
همین وجه تمایز باعث میشود تا ارزش محتوا برای مخاطب هزار برابر شود. همین وجه تمایز باعث میشود تا مخاطب با برند و محصولاتمان ارتباط برقرار کند.
در اینجا میتوانید ویدئویی را تماشا کنید که در آن دربارۀ تولید محتوا و خودِ محتوا توضیحاتی را ارائه میدهم. در این ویدئو خواهم گفت که چه اقداماتی را انجام دهیم، چه هدفی را برای خود برگزینیم و اصلاً برای چه چیزی محتوا خلق کنیم.
بهترین روش برای یادگیری تولید محتوا
آموزش تولید محتوا حرفه ای به تنهایی بی فایدست اگر یک آموزش تولید محتوا مبتنی بر ابزار تولید محتوا باشد میتونه بزرگترین اشتباه یک انتخاب آموزشی برای شما باشد . من بعد از 15 سال کار سخت و پیچیده و شاگردی اساتید مختلف، به یک نتیجه رسیدم: توسعۀ فردی همهچیز است. آموزش تولید محتوا هر چقدر هم که حرفه ای و تخصصی باشد اگر شما بخوداقدامی و خودسازی نداشته باشید اموزشها نمیتوانند تاثیری در فرایند یادگیری مهارت های تولید محتوا داشته باشند .
من به اندازه موهای سرم در دانشگاه و کلاسه های خصوصی در کنار اساتید مطرح ایران درس سینما و کارگردانی خوندم ولی چون هدف و رسالت شفافی نداشتم مسیر زندگی من به سرعت تغییر کرد و من سخت گرفتار حوادث تلخ زندگی شدم .
رزومه و داستان زندگی من !!!
در بین این همه گرفتاری، خواندن این متن وقتتلفی به نظر میرسد و با خودتون میگید چه ربطی به آموزش تولید محتوا دارد . دقیقا ربط موضوع اینجاست که اگر شما یک هدف و رسالت شفاف و واقعی نداشته باشید برای یادگیری مهارت های تولید محتوا فقط سرمایه و وقتتان را در مسیر یادگیری محتوا هدر میدهید . داستان زندگی من به شما یک اگاهی عمیق میده تا درست و عمیق و حرفه ای شروع کنید بدون حتی هزینه کردن 1 ریال .
ورشکستگی و باخت زندگی با تحصیلات سینما !!!!
بعد از پانزده سال آموزش و تجربه به پوچی رسیدم. کارم به دستفروشی رسید. اشک ریختم و شکستم. از همۀ اینها گذشته، سختترین درد که وجودم را فرا میگرفت، ندانستن بود. نمیفهمیدم که مشکل از کجاست!
- من تدوینگر حرفه ای بودم ولی بی فایده بود
- من تصویربردار حرفه ای بودم ولی بی فایده بود
- من تصویربردار حرفه ای بودم ولی بی فایده بود
- من متخصص ساخت تیزر تبلیغاتی بودم ولی بی فایده بود
- من طراح سایت بودم ولی بی فایده بود
دستفروشی غذا در خیابان پیروزی سر خیابان پرستار
هزینه های سنگین زندگی و فروش لوازم
به مطالعۀ مقاله ادامه دهید. راهی طولانی اما جذاب را در پیش داریم.
از هزینههای سنگین و تورم خسته شده بودم. دیگر نمیتوانستم کاری را انجام دهم که به آن علاقه نداشتم. به سفارش همسرم به دنبال آموزشهای اصولی رفتم. از همین رو، تا ابد به «پروانۀ عزیز» مدیون هستم.
از طریق این آموزشهای اصولی، با هدفگذاری و کارآفرینی آشنا شدم. پردهای در برابرم کنار رفت و تازه فهمیدم که کجای کار هستم.
من در چه جهتی میچرخیدم و زمین در چه جهتی! یک ماه زمان برد تا فوتوفن هدفگذاری را یاد گرفتم. همهچیز هم خوب و خوش نبود البته کلی وسیله داشتم که اگر الان بودن 100 میلیون در کمترین حالت ارزش داشتن . که تو تصویر زیر میبینید .
اگر شما هم اشتباهات منو کردید و دنبال راهی میگردید که جلوی ضررهای بعدی را بگیرید حتما این مقاله آموزش تولید محتوا را با دقت مطالعه کنید
یادم میآید که همراه با همسرم اولین کتابهای عمرم را خریدم. به انقلاب رفتیم و 600 هزار تومن پول کتاب دادم. اولین بار بود که سرمایهگذاری میکردم و در عین حال احساس ترس نداشتم. در پوست خود نمیگنجیدم. شیرینترین سرمایهگذاری عمرم بود.
سرتان را درد نیاورم، هدفگذاری و رسالت را یاد گرفتم. با خودم گفتم: «تو باید برای خودت کار کنی.» تصمیم گرفتم که مدیر خودم باشم. تصمیم گرفتم که تبدیل به یک کارآفرین شوم.
حالا که هدف داشتم همه چیز معنا پیدا کرده بود من علی نجفی زاده بودم یک کارگردان و فیلمساز ، من بیش از 15 سال سابقه داشتم من یک متخصص تولید محتوا بودم من سابقه تدریس در دانشگاه را داشتم من علی نجفی زاده بودم .
این حس و این شور و اشتیاق همه و همه نتیجه هدفگذاری و رسالت من بود . من پا به مسیر کارآفرینی گذاشتم و پذیرفتم با تمام سختی های این مسیر برم دنبال علاقه و عشقم و با ارزش هام زندگی کنم نه با ترس هام .
کارآفرینی چیست ؟
کارآفرینی به معنای فعالیتهای خارج از فضای سازمانیست. فعالیتی که همهکارۀ آن خودتان باشید. بسیاری از افراد فکر میکنند که کارآفرینی به معنای انجام کارهای جدید است. با این حال، کارآفرینی یعنی به جان خریدن تمام سختیها و ریسکهای موجود در دل بازار؛ از تولید محصول گرفته تا توزیع آن.
وقتی محتوا تولید میکنید یعنی دارید یک شغل یک محصول یک خدمات یک مهارت یک شخص را به جامعه و دنیا معرفی میکنید و این اعلام حضور یعنی من یک کارآفرین هستم . برند خودم ، شغل خودم ، خدمات خودم و سیستم خودم …..
بارها گفتم و بازم میگم: «ابزار فقط پنج درصد از موفقیت را تشکیل میدهد. 95 درصد از موفقیت، درونیست.»
سؤال مهم: آموزش تولید محتوا را از کجا شروع کنیم؟
- قدم اول-هدفگذاری
- قدم دوم-رسالت
- قدم سوم-ارزشها
- قدم چهارم-مهارتهای ابزاری
- قدم پنجم-سناریونویسی و تقویم محتوا
- قدم ششم-تداوم و تکرار
سؤال مهم:برای شروع آموزش تولید محتوا باید هزینه کرد ؟
تا پایان این مقاله حتما مطالعه کنید ، اگر قرار بود تا رشد 60 درصدی در تولید محتوا و آموزش تولید محتوا ” یک ريال ” هزینه کنید ، حتما پائین این مقاله پیام بدید و بگید شما دروغ گفتید و من این دروغ و گفته خودمو رسانه ای میکنم و میپذیرم .
رایگان و ساده
این مقاله را ادامه دهید
3 قدم اول را محکم بردارید !!!
ویدئوی هدفگذاری ، رسالت و ارزش ها را ببینید
4 ویدئو بسیار مهم هدفگذاری رسالت و هدفگذاری را با دقت نگاه کنید و باور کنید که اگر این قسمت را با دقت مطالعه کنید و انجام دهید در ادامه موفقیت شما تضمین میشود .
ویدئوی رسالت و ارزش قسمت اول
ویدئوی رسالت و ارزش قسمت دوم
ویدئوی هدفگذاری قسمت اول
https://dl.madresehmohtava.com/course/zero/zero6part1.mp4#t=2
ویدئوی هدفگذرای قسمت دوم
https://dl.madresehmohtava.com/course/zero/zero6part2.mp4#t=4
حالا که ویدئو را تماشا کردید، مطالعۀ مقاله را متوقف کنید. روی یک کاغذ به خودتان قول دهید که اقدام میکنید. اگر اقدام در کار نباشد، هیچ موفقیتی در کار نیست.
اگر اقدام نباشد، بعد از یک سال گشتوگذار در اینترنت و خرید دورههای مختلف، با خود میگویید:«چرا نشد؟» نشد چون هدف نداشتید. نشد چون رسالت نداشتید.
بعد از یادگیری هدفگذاری و رسالت نوبت به نگارش ارزشها میرسد. این سه عنصر طلایی با یکدیگر ساختارهای بنیادی کسبوکار شما را میسازند. ترکیب هدفگذاری، رسالت و ارزش در هر مسیری به شما کمک میکند؛ از مسیرهای شغلی گرفته تا هر مسیری در زندگیتان.
هدفگذاری + رسالت + ارزش ها = موفقیت در کسب و کار و آرامش در زندگی
اگر یک چرخی در اینترنت بزنید و یک سرچ دقیق داشته باشید ، میبنید که کلی دوره ی آموزش تولید محتوا و کسب و کار وجود داره و هر کدوم از این دوستان یا بهتر بگم همکار های عزیز من دارن به نحوی روی صنعت آموزش تولید محتوا کار میکنن و باید بگم الحق که دارن زحمت میشکن . حالا نکته اینجاست که چرا با وجود این همه آموزش تولید محتوای حرفه ای و خاص ، ارزان و گران ، ساده و حرفه ای چرا هنوز بعضی ها نمیتونن محتوا تولید کنن .
جواب ساده است ، بسیار هم سادست = چون هدف و رسالتی ندارن برای یادگیری
حالا که هدف دارید و میدونید برای چی باید آموزش تولید محتوا ببینید و چرا باید مهارت تولید محتوا داشته باشید ادامه مقاله پرقدرت بخونید و باور کنید در پایان این مقاله شگفت زده میشید .
قدم چهارم : مهارتهای ابزاری
شناخت حرفهایترین ابزارهای تولید محتوا
قبل از هر توضیحی، باید به این سؤال پاسخ دهیم: ابزارهای حرفهای تولید محتوا چه نوع ابزارهایی هستند؟ ابزارهای تولید محتوا ابزارهایی هستند که بتوان با کمک آنها به راحتی با روش خودمان و هر جور که لذت تولید را میتوانیم حس کنیم محتوای حرفه ای تولید کنیم .
برای مثال برش فیلم در یک نرم افزار تدوین 10 روش وجود دارد و هر تدوینگری با توجه سبک خودش از آن ابزار کمک میگیرد .
نکته بسیار مهم در آموزش تولید محتوا این است که ما حرفه ای برخورد کنیم و حرفه ای ببینیم نه اینکه فکر یا تصور کنیم که یک ابزار حرفه ای میتواند مارا حرفه ای کند . به جرات میتوان گفت در 80 درصد از آموزش های تولید محتوا در اینترنت اگر سری بزنید از نرم افزار ها یک غول بزرگ ساخته شده است .
و این جنس از تفکر و دیدگاه باعث میشود که ما به ابزاری برای نرم افزار ها تبدیل شویم تا نرم افزار ها ابزار خلق ایده های ما ….
نکته بسیار مهم بعدی در آموزش تولید محتوا اینه که نگاه و تفکر حرفه ای، در کنار ابزار های تخصصی و اصولی را فدای یک جمله مد شده این روز ها ” فقط شروع کن ” کنیم .
شروع کردن و اقدام کردن اصل موفقیت است ولی تجربه اثبات کرده که نرمافزارهای موبایل تنها زمانی برای تولید محتوا مناسب هستند که به کامپیوتر دسترسی نداشته باشیم. اگر دقت کنید، خود شخصی که نرمافزارهای موبایل را آموزش میدهد، برای تولید محتوای آموزشیاش از نرمافزارهای کامپیوتر استفاده کرده است. نرمافزارهایی که قرار است در این مقاله آنها را معرفی کنیم.
تصمیم با خود شماست. اینکه در چه چهارچوبی مهارت های کلیدی تولید محتوا و آیندۀ کاریتان را رقم میزنید، بستگی به خودتان دارد. فرض کنید که میخواهید نواختن گیتار را بیاموزید. اگر پیش مدرس اشتباهی بروید، نهتنها یادگیری شما غیراصولی میشود، بلکه مدرس جدید باید معجزه کند!
یادم میآید که نوشتن یکی از حروف را در کلاس اول اشتباهی یاد گرفتم. مشکل وخیمی نبود اما سالها زمان برد تا عادت اشتباهم را کنار بگذارم! البته فراموش نکنیم که سالها قربانی زخمِزبان همکلاسیهایم شده بودم.
در نتیجه، به شما پیشنهاد میکنم که در همین ابتدا مسیر درست را انتخاب کنید.
تقسیمبندی ابزارهای تولید محتوا
- ابزارهای متنی
- ابزارهای گرافیکی
- ابزارهای صوتی
- ابزارهای ویدئویی
- تجهیزات تولید محتوا
ابزار های متنی
یکی از بهترین ابزارهای متنی که از آن میتوان برای نگارش مقاله و متنهای تبلیغاتی استفاده کرد، نرم افزار Word است. شما با استفاده از این نرمافزار میتوانید متن را دستخوش یک ویرایش ساده و حرفهای کنید.
برخی از قابلیتهای این نرمافزار:
- ساخت کتاب الکترونیکی یا همان PDF
- نوشتن مقاله برای سایت با رعایت اصول سئو
- تیترگذاری و رنگآمیزی مقاله
- روزنوشت
- مدیریت برنامهها
- ساخت تقویم محتوا
- ساخت پروپوزال
- نوشتن قرارداد کاری
نگاهی کوتاه و سریع به محیط نرم افزار WORD و آشنایی با بخشی از توانایی های این نرم افزار قدرتمند .
دانلود نرم افزار از سایت سافت 98
سایت اصلی نرم افزار های Microsoft Office
ابزارهای گرافیکی
آموزش تولید محتوای حرفه ای در این بخش من نظرات شخصی خود را میگویم و بر صحت حرفهایم نیز تأکید ندارم. بعد از 15 سال کار تخصصی در برندهای کوچک و بزرگ در تلاش هستم تا تجربهام را با شما در میان بگذارم. خودتان نیز میتوانید تحقیق و بررسی کنید.
نرمافزارهای
Photoshop | PowerPoint | Illustrator
این سه نرمافزار تمام نیازهای گرافیکی شما را برطرف میکنند. از طراحی سایت گرفته تا پوستر، کارت ویزیت، بروشور، بنر، اسلاید وبینار، اسلاید معرفی محصول، ساخت لوگو، طراحی هویت بصری برند و…
تسلط بر روی این سه نرمافزار شما را به قول معروف به یک غول گرافیکی تبدیل میکند. شما میتوانید در ایران با استفاده از این نرمافزارها ماهیانه 10 میلیون تومان درآمد داشته باشید.
اگر برای آموزش تولید محتوای حرفه ای تصمیم جدی دارید ، قبل از هزینه کردن در یک دوره آموزشی پیشنهاد میکنم دوره 40 قدم را به صورت 100 درصد رایگان بدون هیچگونه عضویت یا ثبت نامی دانلود و مشاهده کنید …
ابزارهای صوتی تولید محتوا
هدف ما از بهکارگیری ابزارهای صوتی تولید پادکست، رفع معایب صدا و تغییر تن صداست. من به دو دلیل نرمافزار Adobe Audition 2020 را به شما پیشنهاد میدهم. دلیل اول رابط کاربری سادۀ نرمافزار است. از آن گذشته، حالتهای اتوماتیک و پیشفرض اصلاح صدا در Audition بسیار پرقدرت هستند. به طوری که برای کار با نرمافزار به دانش صدابرداری و شناخت صدا نیاز نداریم.
با استفاده از این نرمافزار شما قادر خواهید بود تا:
- یک صدای استودیویی بسازید.
- حجم صدا را بالا ببرید.
- نویز صدا را حذف کنید.
- صدای هوا را از بین ببرید.
- شفافیت صدا را افزایش دهید.
- خروجیهای مختلف بگیرید.
- پادکستهای حرفهای بسازید.
- به راحتی صدا را تدوین کنید.
ابزارهای ویدئویی
منظور از ابزارهای ویدئویی، ابزارهای تدوین حرفهای است. ابزارهایی که در ساخت فایلهای ویدئویی جذاب از آنها استفاده میشود. تفاوتی هم نمیکند که ویدئوی ما یک ویدئوی آموزشی باشد یا یک ویدئوی تبلیغاتی.
بر اساس تجربۀ چندین سالهام، 6 نرمافزار ساده، روان و حرفهای را به شما معرفی میکنم. اگر بهتر از این نرمافزارها پیدا کردید، اطلاع دهید.
- نرم افزار Edius 6-8
- نرم افزار Adobe Premiere Pro
- نرم افزار After Effects
- نرم افزار Camtasia
- نرم افزار Filmora
- نرم افزار Proshow
تجهیزات تولید محتوا
در این بخش کلیۀ ابزارهای مورد نیاز برای تولید محتوای حرفهای را معرفی خواهم کرد. ابزارهایی که به شخص کمک میکنند تا در مسیر تولید محتوا قرار گرفته و درآمد خود را افزایش دهد.
آموزش تولید محتوای حرفه ای بدون ابزارهای نرم افزاری و تجهیزات تولید محتوا امکان پذیر نیست ، اما اما اما اگر دقیق و حرفه ای با ابزارها و تجهیزات تولید محتوا آشنا شوید و دقیق بدونید هر کدام چه کاربردی دارند، حالا دیگه میشه به جمله مد شده ” فقط شروع کن ” باور پیدا کرد و شروع پر قدرت را به راحتی تجربه کرد .
هزینۀ این ابزارها بالاست. با این حال، شما میخواهید به یک تولیدکنندۀ محتوا تبدیل شوید. در نتیجه، نیاز به سرمایهگذاری دارید، اما جای نگرانی نیست. شما حتماً ملزم به خرید این تجهیزات نیستید. بلکه میتوانید این ابزارها را به جز لب تاب کرایه کنید. از سوی دیگر، برخی از شرکتها ابزارهای خودشان را در اختیار شما میگذارند. خلاصه نگران نباشید، هزاران راهدررو وجود دارد.
دستهبندی تجهیزات و درصد اهمیت آنها:
- کامپیوتر یا لپتاپ خوب: 65 درصد
- موبایل خوب: 20 درصد
- نور رینگلایت یا نور سینمایی: 5 درصد
- دوربین حرفهای: 5 درصد
- تجهیزات صدابرداری: 5 درصد
برای تولید محتوا لب تاب یا کامپیوتر چی بخریم ؟
مهمترین نیاز هر تولیدکنندۀ محتوا یک کامپیوتر مناسب و حرفهای است. آموزش تولید محتوای حرفه ای بدون کامپیوتر واقعا غیر ممکن است و رشد شما و حرفه ای شدن شما به سختی پیش میرود .
با موبایل میشه محتوا تولید کرد ؟
یک سوال عمومی که همیشه از من پرسیده میشه اینکه استاد میشه با موبایل هم محتوا حرفه ای آموزش دید و محتوای حرفه ای تولید کرد . پاسخ من اینکه بله میشه محتوای حرفه ای تولید کرد و حتی میشه پول هم درآورد ولی ولی نکته اینجاست ، چه سقف درامدی را مد نظر دارید چه هدفی دارید، چه تعداد مشتری هستند که نیاز تولید محتوای آنها با یک موبایل قابل اجرا باشد . در واقعیت نمیشه گفت اصلا نیست بله هست و خیلی ها هستند که حتی برای یک عکاسی خوب با موبایل هم پول پرداخت میکنن ” پس ناامید نشید ”
اگر واقعا شرایط مالی مناسبی ندارید با همان موبایل هم کسب درآمد شروع کنید و بهتون قول میدم شدنی است . فقط کافی است محتوا را بشناسید و نیاز واقعی را درک کنید .
چه کامپیوتری بخرم ؟
اگر در حوزۀ تولید محتوا فعالیت میکنید، به طور حتم این سؤالات را بارها شنیدهاید:
- چه کامپیوتری بخرم؟
- چه کارت گرافیکی بخرم؟
- چه هاردی بخرم؟
- چه مادربردی بخرم؟
- چه رمی بخرم؟
- چه مانیتوری بخرم؟
با توجه به تجربهای که داشتم و نتیجهای که گرفتم، شما برای تدوین و طراحی به سه عنصر پردازشی نیاز دارید(CPU – RAM – VGA). با این حال، این سؤال پیش میآید: کدام عنصر مهمتر و تأثیرگذارتر است؟
اگر میخواهیم حرفهای کار کنیم، هر سه عنصر به یک اندازه اهمیت دارند. اما اگر بخواهیم با حداقل سرمایه تولید محتوا را شروع کنیم، قصه تغییر میکند. در این شرایط ما باید سراغ تجربۀ شخصی بنده و متخصصان این حوزه برویمف تجربه نشان داده وقتی بودجه ما کم است باید از ظاهر کار کم کنیم و متمرکز روی توانایی سیستم هزینه کنیم .
وقتی بودجه کافی نداریم نباید لوازم زیر را خریداری کنیم
در جدول زیر چندین مورد از لوازم ضروری یک کامپیوتر براتون نام بردم که اگر این موارد با موارد ذکر شده جایگزین کنید، میتوانید با بودجه بسیار مناسبتری یک کامپیوتر حرفه ای مناسب برای خودتان خریداری کنید . برای مثال یک اسپیکر معمولی الان 250 هزار تومان است و اصلا برای تدوین مناسب نیست و کیفیت همان هنسفری موبایل شما خیلی خیلی بالاتر از آن است و در کل میتوانید با موارد جایگزین حدودا 3 میلیون در هزینه ها صرفه جویی کنید و این هزینه را روی مادربورد سرکمایه گذاری کنید .
Sound
Case
Monitor
DVD
M&K
RAM
CPU
VGA
SSD
HDD
Sound
- اسپیکر را با هنسفری موبایل در ابتدای کار جایگزین کنید
Case
- کیس گرین 2 میلیونی را با یک کیس ساده جایگزین کنید
Monitor
- مانیتور 24 را با یک مانیتور دست دوم 17 یا 15 جایگزین کنید
DVD
- DVD رایتر را کلا فراموش کنید و یک فلش مموری را جایگزین کنید
M&K
- موس و کی بورد بی سیم را با یک موس و کیبورد حتی دست دوم جایگزین کنید
RAM
- رم 8 گیگ را با رم 16 گیگ فعلا جایگزین کنید
CPU
- CPU i7 را با یک CPU i3 نسل جدید جایگزین کنید
VGA
- کارت گرافیک 2گیگ را با 4 گیگ جایگزین کنید
SSD
- هارد SSD 128 را با 240 جایگزین کنید
HDD
- هارد یک ترابایت را با هارد 2 ترابایت جایگزین کنید
نکته بسیار مهم
مادر بورد سیستم را ایسوس سری Gameing یا ROX یا Z انتخاب کنید بودجه ای حدود 3.5 میلیون تا 6 میلیون هم میتوانید هزینه کنید
کامپیوتر دست دوم بخریم یا نه ؟
همیشه از بنده سؤال میپرسند که دستدوم بخریم یا نه؟ اگر در زمینۀ کامپیوتر تخصص دارید یا فرد متخصص و مورد اعتمادی را در این زمینه میشناسید، بیبُروبَرگرد این کار را انجام دهید. زیرا شما میتوانید با 15 میلیون تومان سیستم دستدومی را خریداری کنید که قدرت آن با یک سیستم نوی 30 میلیون تومانی برابری میکند.
نکته بعدی اینکه برای تولید محتوا با نرم افزار فتوشاپ، پریمیر ، پاورپوینت و … شما نیاز به سیستم بسیار سنگین و حرفه ای ندارید و طبق صحبت های قبلی شما میتوانید با یک کانفیگ معمولی کارتون به صورت کاملا حرفه ای شروع کنید .
کانفیگ معمولی چیست ؟
HDD 1TB – SSD 128Gig – VGA 2 Nvidia – RAM 8-16- CPU i3
بهترین مادربرد های موجود در بازار
مطالعه این مقاله خالی از لطف نیست
راهنمای خرید مادربرد از دیجیکالا
این مقاله حتما بخونید
هشدار مهم
برای خرید کامپیوتر با توجه به نوسانات ارزی و ریالی کمال دقت و تمرکز را داشته باشید و در فضای آنلاین به هر کسی اعتماد نکنید .
موبایل مناسب برای تولید محتوا
موبایل، موبایل و موبایل. همه از من میپرسند که چه موبایلی بخریم. این سؤال بههیچوجه درست نیست. بهتر است تا به این سؤالات پاسخ دهیم: برای چه موبایل بخریم؟ به موبایل چه نیازی داریم؟ چه کارهایی را باید در موبایل انجام دهیم؟ آیا موبایل برای ما در اولویت قرار دارد؟
ما باید در نظر بگیریم که موبایل در راستای هدفمان چه نقشی دارد. بسیاری از افراد برای پست گذاشتن و چرخیدن در اینستاگرام موبایل میخرند. خب، با کامپیوتر هم میتوان چنین کارهایی را انجام داد.
این داستان موبایل و تولید محتواست. ما باید هدفمان را از تولید محتوا مشخص کنیم. الان باید یک موبایل خوب با قیمت 6 تا 8 میلیون بگیرم یا با همان پول سیستم خود را تقویت کنم؟
درست است، با موبایل هم میتوان پول درآورد. اگر شما ادمین یک صفحه شوید و عکاسی محصولات را به عهده بگیرید، ماهیانه 5 میلیون تومان درمیآورید. زمانی چنین کاری را پیشنهاد میکنم که جیبتان خالی بوده و پول خرید سیستم نداشته باشید. با این حال، اگر وسعتان میرسد، ابتدا یک سیستم خوب بخرید. سپس، بعد از کسب درآمد یک موبایل خوب برای خود دستوپا کنید.
حالا برویم سراغ اصل مطلب؛ چه موبایلی بخریم؟
دوست عزیز، اگر پول کافی در اختیار داری، سامسونگ نوت 10 و مدلهای بالاتر را انتخاب کن. اگر روی گنج نشستهای، آیفون بخر.
با این حال، شما باید برای خرید یک موبایل بالارده 20 میلیون تومان خرج کنید. خب، شما میتوانید با همان پول، یک گوشی شیائومی نوت 8 پرو بخرید. علاوه بر آن، یک دوربین D250 هم داشته باشید که به زودی دربارۀ آن صحبت میکنیم.
بررسی دوربین 250D Canon
بررسی شیائومی Not8 Pro
گوشیهای آیفون وسوسهکننده بوده و کیفیت خوبی دارند. از سوی دیگر، نمیتوان برای کسب درآمد به آنها اکتفا کرد. چون برای کسی که به منظور عکاسی از محصولات به شما پول میدهد، اهمیتی ندارد که گوشی شما گران است یا ارزان. اما اگر شما یک دوربین و یک موبایل داشته باشید، میتوانید ماهانه 10 میلیون تومان کسب درآمد کنید. من به شخصه میتوانم به این شکل پول دربیاورم. نمیدانم هم که چرا بعضی از افراد این کار را غیرممکن میدانند.
منظور از عکاسی محصولات تصویربرداری باکیفیت از کالاهای مختلف است. ما میتوانیم با کمترین امکانات، بیشترین کیفیت را در تصاویرمان رقم بزنیم.
حالا چرا شیائومی؟ بسیاری از افراد شیائومی را به علت ارزان بودنش پیشنهاد میدهند اما دلیل من امکانات گوشیهای شیائومی است. موبایلهای این برند دستِکمی از گوشیهای ردهبالا ندارند. کیفیت عکاسی و فیلمبرداری در یک گوشی شیائومی که 6 میلیون تومان قیمت دارد، در گوشیهای 9 میلیونی سامسونگ دیده نمیشود. شاید تصاویر در صفحهنمایش موبایلهای سامسونگ که درخشندگی و بزرگنمایی دارد باکیفیتتر به نظر برسند. از سوی دیگر، وقتی تصاویر را در فتوشاپ باز میکنیم، تفاوت چندانی مشاهده نمیشود.
چرا 3 یا 4 میلیون پول مفت دهیم، در حالی که با همان پول میتوان یک رینگلایت حرفهای خرید. شما میتوانید با خرید یک رینگلایت، کیفیت عکسبرداری و فیلمبرداریتان را تا 60 درصد افزایش دهید.
رینگلایت حرفهای برای تولید محتوا
رسیدیم به بحث داغ رینگلایت. چه رینگلایتی بخریم؟ آیا اصلاً به رینگلایت احتیاج داریم؟ بهتر است تا اسم رینگلایت را فعلاً به کار نبریم. در حال حاضر سؤال اصلی این است: آیا به نور احتیاج داریم؟
بله، صددرصد به نور نیاز داریم اما چه نوری؟ خرید تجهیزات نورپردازی مناسب یا حتی ساختن دستی آنها بستگی به حوزۀ فعالیت شما در تولید محتوا دارد.
اگر بلاگر هستید، با نور محیطی قوی هم میتوانید کار خود را آغاز کنید. 2 لامپ 100 وات SMD مهتابی در سقف یا 2 بلوکۀ مربعی نور سقفی در شروع کار کفایت میکند. خلاصه، از هیچ کاری برای افزایش نور محیط دریغ نکنید تا در نتیجه سایهها کاهش پیدا کنند.
البته در نظر داشته باشید که وقتی نور محیط را از سقف تأمین میکنید، زیر چشمها، بینی و برخی از اعضای بدن سایه ایجاد میشود. به منظور کاهش این سایهها، از یک چراغ مطالعه یا دو چراغ مطالعه (یک چراغ در سمت راست و یک چراغ در سمت چپ) و دو لامپ 40 وات مهتابی و آفتابی استفاده کنید. درست مانند تصویر زیر:
این راهکارها برای زمانی است که شما بودجۀ کمی در اختیار داشته و قصد شروع با حداقل امکانات را داشته باشید. اگر چنین چیزی برای شما صدق میکند، بهترین و ارزانترین راهکارها گفته شد.
حالا برویم سراغ خرید رینگ لایت !!!
واقعاً نمیتوان گفت که کدام رینگلایت بهترین مدل بازار است. با این حال، برای تشخیص کیفیت رینگلایت مشخصههایی وجود دارند.
- جنس مواد اولیۀ بدنه
- کیفیت پلاستیک به کار رفته و تمیزی قاب
- استحکام بدنه و پلاستیک فشرده
- وات خروجی رینگ لایت برابر با 90 باشد.
- قابلیت تنظیم کلوین داشته باشد، از 3200 تا 5600.
- وجود ریموت کنترل که البته چندان هم اهمیت ندارد.
- دکمۀ تنظیم نور جنس خوبی داشته باشد.
- قدرت نور 90 وات واقعی باشد.
در ادامه میتوانید مدل رینگلایت بنده، جزئیات دقیق، کیفیت و تأثیر آن بر روی عکسبرداری و فیلمبرداری موبایل را مشاهده کنید.
نکتۀ حیاتی: از آنجا که معمولاً اطلاعات درجشده در کنار رینگلایت به لطف برادر چین و دلالهای محترم صحت ندارند، به هیچوجه رینگلایت را به صورت اینترنتی خریداری نکنید. مگر دیجیکالا که ضمانت بازگشت وجه 7 روزه دارد.
عکسها و فیلمهای گرفته شده با رینگلایت + عکس خود رینگلایت + لینک خرید رینگلایت در دیجیکالا + فیلم خرید رینگلایت
یک عدد رینگلایت یا دو عدد؟
بسیاری از افراد چنین سؤالی را از من میپرسند. در پاسخ باید بگویم که در صورت داشتن بودجۀ کافی 2 رینگلایت بخرید. چرا؟
مزایای داشتن 2 رینگلایت:
- تولید تیزرهای تبلیغاتی حرفهایتر
- ساخت ویدئوهای معرفی حرفهایتر
- خلق محصولات آموزشی بهتر
- نداشتن مشکل سایههای مزاحم
- نداشتن مشکل افت کیفیت، به ویژه در موبایل
همچنین میتوانید به جای خرید 2 رینگلایت، با استفاده از تجهیزات نورپردازی سقفی، نور محیط را فراهم کرده و با یک رینگلایت، نور سوژه(شخص یا محصولات) را تأمین کنید.
یک نکتۀ مهم: معمولاً در کنار رینگلایتها یک سهپایه قرار میدهند. اگر خدایی نکرده جنس سهپایه بیکیفیت و تاشو بود، از فروشنده بخواهید تا آن را کنار گذاشته و از پول رینگلایت کم کند. سپس خودتان با همان پول یک سهپایۀ محکم و قوی بخرید.
دوربین حرفهای برای تولید محتوا
در اینجا بحث کمی تخصصی میشود اما تا جای ممکن ساده صحبت میکنم. اگر میتوانید با دوربینهای DSLR کار کنید، سراغ دوربین بروید. در غیر این صورت، همان گوشی کفایت میکند.
در هر حال، اگر میخواهید حرفهای کار کنید و بودجه دارید، دوربین بهترین گزینه خواهد بود.
همان طور که میبینید، بنده بر اساس نوع استفاده، دوربینها را طبقهبندی کردهام. اگر از این تقسیمبندی استفاده کنید، انتخاب راحتتر خواهد بود. شاید خیلیها بگویند که دوربینها را غیراصولی طبقهبندی کردهام ولی ملاک من تجربه است. توضیحات تبلیغاتی و بروشوری برایم اهمیت ندارد.
دوربین برای ساخت تیزر تبلیغاتی و عکاسی تبلیغاتی حرفهای
برای انجام فعالیتهای حرفهای و تجهیزاتش باید بین 25 تا 50 میلیون تومان پول خرج کرد. البته در نظر داشته باشید که در صورت انجام کارهای حرفهای، سه ماه طول نمیکشد تا چنین مبلغی به آغوش گرم شما بازگردد.
با تجهیزات حرفهای از پس همه کار برمیآییم. برای مثال، یک دوربین حرفهای را در نظر بگیرید. با چنین دوربینی هم میتوانیم عکسهای تبلیغاتی حرفهای ثبت کنیم و هم محصولات آموزشی حرفهای بسازیم.
مشخصات یک دوربین حرفه ای:
- قابلیت تعویض لنز دارد.
- فول فریم است.
- قابلیت نصب میکروفون دارد.
- السیدی متحرک دارد.
- معمولاً کیفیت فیلمبرداریاش به 4K میرسد.
- میتواند با سرعت 60 تا 240 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند (اسلوموشن).
- قابلیت تنظیم حرفهای رنگ و نور دارد.
- از فرمتهای رایج تصویربرداری پشتیبانی میکند.
- فوکوس اتوماتیک چهره دارد.
در ادامه میتوانید لیست و لینک خرید بهترین مدلهای دوربین را مشاهده کنید. این دوربینها تمامی نیازهای شما را برطرف میکنند.
معرفی دوربینها + لینک سایتها
نکته: اگر بودجۀ کافی ندارید به دل خود نگرانی راه ندهید. تمامی این تجهیزات را میتوان کرایه کرده و به خوبی و خوشی از آنها استفاده کرد.
دوربین نیمهحرفهای برای ساخت تیزرها و عکاسی تبلیغاتی
مشخصات یک دوربین نیمهحرفهای:
- قابلیت نصب لنز دارد.
- فولفریم یا هاففریم است.
- قابلیت نصب میکروفون دارد.
- السیدی متحرک دارد.
- سرعت فیلمبرداریاش به 60 فریم بر ثانیه میرسد.
- قابلیت تنظیم نور و رنگ دارد.
- فرمتهای ضبط آن رایج هستند اما طبیعتاً از کدکهای ضعیفتری پشتیبانی میکند.
- فوکوس اتوماتیک چهره دارد.
معرفی 80 دی – مارک 2 – مارک 3 – 90 دی – 70 دی – نیکون
دوربین برای خلق محصولات آموزشی
شما برای ساخت محصول آموزشی به یک دوربین همهفن حریف احتیاج دارید. دوربینی که از فوکوس اتوماتیک پشتیبانی کند و کیفیت مناسبی داشته باشد. به شخصه تجربۀ کار با دوربین کنن 200D را دارم. یک دوربین بینظیر که یک مدل بالاتر نیز دارد: کنن 250D.
تمامی دوربینهایی که قبلتر به آنها اشاره کردم، مناسب ساخت محصول یا فعالیتهای حرفهایتر هستند. قیمت سنسور این دوربینها تا حدی بالاست که ضبط محصول آموزشی با آنها صرف نمیکند. زیرا در صورت خرابی سنسور، هزینۀ هنگفتی را متحمل خواهید شد.
کیفیت خام دوربین 200Dبه همراه پروژههای ساخته شده با آن
از همۀ اینها گذشته، کیفیت دوربین در نتیجۀ نهایی چندان تأثیر ندارد. خلاقیت میتواند کاری کند تا شما جای خالی یک دوربین باکیفیت را احساس نکنید. پس به یاد داشته باشید که در صورت نداشتن بودجۀ کافی، خلاقیت مهمترین سلاح شما به حساب میآید. بسیاری از فیلمهای خفن با دوربین موبایل ساخته میشوند.
میکروفون و رکوردر حرفه ای برای تولید محتوا
درست مثل دوربین و تجهیزات نورپردازی، در رابطه با میکروفون هم عوامل تأثیرگذار متعددی وجود دارند که عبارتند از:
- محیط آکوستیک یا تمیز
- کنترل صداهای اضافی
- رعایت اصول به منظور آکوستیک کردن
- میکروفون خوب
- نرم افزار خوب برای حذف صداهای مزاحم
- دوری از ارتعاشات الکتریکی مثل کیس کامپیوتر، پنکه، سیمهای برق و موبایل
با موکت و فرمهای آکوستیک درها و پنجرههای اتاق را آکوستیک کنید. آکوستیک کردن محیط تأثیر شایانی در کیفیت ضبط فایلهای صوتی دارد. پنکه، کولر و حتی زیر کتری چای را خاموش کنید! گوشی را در حالت بیصدا قرار دهید. علاوه بر آن، با روی خوش به اهل خانه تذکر دهید. خنده هم فراموش نشود 🙂
یک میکروفون خوب مثل «بویا M1» بخرید. اگر بودجۀ زیادی در اختیار دارید، میکرفون Rode را پیشنهاد میکنم. اگر هم پول ندارید، با موبایل ضبط کنید.
برای حذف صداهای مزاحم اصول زیر را رعایت کنید:
بعد از انتخاب گزینۀ رکورد، ابتدا ده ثانیه دندان روی جگر گذاشته و سپس شروع به صحبت کنید. با این کار، صداهای اضافی محیط به طور دقیق ضبط میشوند. سپس با نرمافزار به راحتی صداهای مزاحم را حذف میکنیم.
برای حذف نویز، از نرمافزار فوقالعادۀ Adobe Audition استفاده کنید. در ادامه میتوانید ویدئویی را مشاهده کنید که در آن نحوۀ حذف صدا را توضیح میدهم. راستی، صدا را با موبایل ضبط کردهام!
خب، حالا که با مسیر پرپیچوخم تولید محتوا آشنا شدید، بریم سراغ قدم پنجم و نحوۀ شروع کار بعد از تهیۀ ابزارهای مورد نیاز.
قدم پنجم-سناریو نویسی و تقویم محتوا
سناریو چیست؟ چطور میتوان در تولید محتوا از سناریو استفاده کرد؟ به زبان ساده، به یک داستان روان و ساده که جزئیات قابلفهمی دارد، سناریو میگویند. منظور از مفهوم سناریو در تولید محتوا، موضوع محتوا و شیوۀ بیان آن است.
به منظور تولید محتوا برای برند، محصول یا خدمات، ما باید به این سؤال جواب داده و در پاسخ به آن یک سناریوی اجرایی بنویسیم:
محصولات یا خدمات ما چه دردی را از مردم دوا میکنند و تا چه اندازه قادر به رفع نیازهای افراد هستند؟
ما باید به صورت صادقانه و شفاف به این سؤال کلیدی پاسخ دهیم. به این شکل:
«دورۀ جامع تولید محتوا به اشخاص و سازمانها کمک میکند تا به صورت حرفهای مهارتهای تولید محتوا را یاد بگیرند. از آنجا که با دورۀ جامعی طرف هستیم، مخاطبان دوره به وسیلۀ انجام تمرینات و پرسش و پاسخهای کوتاه هفتگی به نتیجۀ دلخواه خود دست پیدا میکنند.»
خب ما هماکنون از محصول خود یک شیرازۀ شفاف داریم.
وقت داستان نوشتن فرا رسیده است:
محصول یا همان دورهمان چه ویژگیهایی دارد؟
دوره چند فصل دارد؟
مدرس دوره چه تخصصی دارد؟
و…
هماکنون سرفصلهای داستان را به یک برنامۀ اجرایی تبدیل میکنیم. چطور و کجا محصول خود را معرفی کنیم؟ چه ویدئویی بسازیم؟ چه سایتی را افتتاح کنیم؟ چه مقالهای بنویسیم؟ چه پستی خلق کنیم؟ برای چه کسانی تولید محتوا کنیم؟
شما با نگارش سناریو و داستان، محصولتان را بیشتر میشناسید. همچنین میفهمید که محصول شما برای کدام مشتری، با چه سنی، چه جنسیتی، چه شغلی و چه جایگاهی مفید واقع میشود.
برای مثال، اگر من محصول(دورۀ جامع تولید محتوا) را نشناسم، به اشتباه برای مدیران شرکتها تولید محتوا میکنم که بالای 50 سال سن دارند. این محصول به هیچوجه با آنها سازگاری ندارد.
درست مثل این میماند که برای خانمها تبلیغ لباس مردانه کنیم!
یا به شخصی تراکت اشتباهی بدهیم.
مرحلۀ بعد-تقویم محتوا
منظور از تقویم محتوا، برنامهریزی برای انتشار محتواست. در ادامه میتوانید نمونۀ تقویم محتوا را مشاهده کنید.
فایل خالی تقویم محتوا برای دانلود + یک نمونۀ پر شده
قدم ششم-تداوم و تکرار
هماکنون میخواهیم به مهمترین اساس تولید محتوا بپردازیم. شما باید به کار خود عشق بورزید. زبانم لال، در راه موفقیت ناامید نشوید.
شاید در ابتدای راه فقط 1000 تومان پول دربیاورید. با این حال، با استفاده از تداوم میتوانید همین 1000 تومان ناچیز را به صدها میلیون تومان تبدیل کنید. دشوار است اما غیرممکن نیست.
در پایان پیشنهاد میکنم که قبل از سرمایهگذاری در زمینۀ یادگیری مهارتهای تولید محتوا، در دورۀ رایگان «40 قدم تولید محتوا» شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.